Iyse 476323597
iyse_476323597

MES4SME

Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

Manufacturing Execution Systemen voor kleine en middelgrote ondernemingen

Iyse 714325747
iyse_714325747

Nood aan productiesoftware die dezelfde flexibiliteit heeft als uw productieomgeving?

Modulaire, schaalbare en flexibele productiesoftware modules maken het voor kmo’s makkelijker dan ooit om aan te knopen met industrie 4.0. Maar hoe begin je aan zo’n traject? Via deze proeftuin!

Wat is het aanbod?

De proeftuin bestaat uit een demonstratie- en een experimenteeromgeving. De Optics pilootlijn van B-Phot in Gooik illustreert een reëel MES 4.0-project van a tot z. In de experimenteeromgeving in Kortrijk kan je zelf aan de slag met een breed gamma MES 4.0-componenten.

Daarnaast organiseren we op beide locaties events, workshops en demonstraties”, zegt Johannes Cottyn. “In ons labo in Kortrijk willen we ook een zestal experimenteersessies in de vorm van hackathons houden rond bepaalde thema’s, toegepast op concrete bedrijfscases.

Noteer donderdag 16 november 2020 alvast met stip in uw agenda, want dan organiseert deze proeftuin haar eerste online hands-on workshop rond Digitale Werkinstructies. Dit is het eerste event in een reeks van thematische workshops. Een tweede workshop rond Reporting & KPI’s gaat ook online door op 10 December 2020. Workshops rond Scheduling en IIOT Platformen gaan door in het eerste kwartaal van 2021.

Het discussieforum was het eerste publieke event en ging door op maandag 9 december 2019. Tal van aanbieders en eindgebruikers van MES software componenten waren aanwezig voor demonstraties en bespreking van allerlei industriële cases. Meer info

Meer info over de thematische workshops