Iyse 476323597
iyse_476323597

ICI4.0

Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

Innovatieve Cyberbeveiligingen voor Industrie 4.0

Iyse 714325747
iyse_714325747

Nood aan productiesoftware die dezelfde flexibiliteit heeft als uw productieomgeving?

Modulaire, schaalbare en flexibele productiesoftware modules maken het voor kmo’s makkelijker dan ooit om aan te knopen met industrie 4.0. Maar hoe begin je aan zo’n traject? Via deze proeftuin!

Waarover gaat het?

De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data biedt ongekende mogelijkheden voor maakbedrijven. Maar elke stap richting industrie 4.0 betekent nieuwe risico’s op het vlak van cyberveiligheid. Deze proeftuin vormt de komende jaren hét aanspreekpunt voor bedrijven die werk willen maken van een doordacht cyberveiligheidsbeleid.

De timing kon niet beter: in 2019 implementeert ons land de Europese NIS-richtlijn over het bestrijden van cyberaanvallen. “Dit moment willen we optimaal benutten om Vlaanderen voor te bereiden op industrie 4.0”, zegt Kurt Callewaert, expert in computerbeveiliging aan Howest en projectleider van deze proeftuin.

Meer informatie
LogoIC4
LogoIC4

Het Industrial Control and Communication Competence Center

Een samenwerking tussen het expertisecentrum industriële automatisering “XiaK” van de Universiteit Gent en de onderzoeksgroep Security & Privacy van Howest. Door de Operationiële Technologie (OT) en de Informatie Technologie (IT) expertise van deze twee groepen te combineren, heeft IC4 een uitgebreid aanbod van onderwijs en diensten op het gebied van industriële beveiliging voor kmo’s, multinationals en overheidsinstellingen. Naast dienstverlening aan bedrijven, gelooft IC4 in iets teruggeven aan de gemeenschap door het bewustzijn rond industriële systemen in de beveiligingsgemeenschap te vergroten.