2105 2073 Webinar 22062021
2105-2073-webinar-22062021

Evenement Wat is uw business case voor flexibele productie ondersteunende software?

Nood aan extra software ondersteuning op uw productievloer, maar geen idee wat mogelijk is of hoe je er aan moet beginnen? Laat je inspireren door enkele succesverhalen!

vlaio ugent fm bphot voka agoria
di. 22 jun. 16u 17u30
1 uur 30 min.

Livestream

Wat is uw business case voor flexibele productie ondersteunende software?

De stap naar productie ondersteunende software (of typisch gekend als MES) kan uitdagend zijn,  zeker als u daarvan dezelfde flexibiliteit verwacht als van uw productieomgeving. De MES4SME proeftuin ondersteunt kmo’s om deze uitdagingen aan te pakken. Wat is er allemaal mogelijk op vandaag en hoe breng je uw specifieke eisen in kaart? Hoe kan je het selectieproces gestructureerd aanpakken met voldoende aandacht voor de kostenbaten analyse? Wat zijn aandachtspunten voor de implementatie en het onderhoud van het systeem?

Enkele sprekers brengen in dit webinar hun visie op een goede business case. Verschillende richtlijnen en succesverhalen zullen u inspireren om uw MES traject sneller en goedkoper af te leggen.

Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Typische functionaliteiten die hiertoe behoren zijn: scheduling, tracking & tracing, productie rapportering, digitale werkinstructies, knowledge management, materiaal- en taakregistraties, automatische datacollectie, enz.

Doelgroep

We richten ons tot alle kmo-productiebedrijven uit allerhande sectoren die productie ondersteunende software willen invoeren maar onvoldoende zicht hebben op de mogelijkheden ervan en/of er niet in slagen om dit kostenefficiënt en laagdrempelig te doen.

Functieprofielen: C-levels, bestuurders, productiemanagers, operations managers en IT managers.

Wenst u graag concrete feedback van de experten op uw specifieke uitdagingen? Geef dan een korte pitch tijdens dit webinar.

Praktische informatie

datum Dinsdag 22 Juni
duur 16h00-17h30
locatie Webinar
kostprijs Gratis
taal Nederlands
info mes4sme@ugent.be

Programma

16h00 Welkom en MES4SME introductie (Prof. Johannes Cottyn – Flanders Make@UGent)
16h05 MES: wanneer ERP-tienkampers tekortschieten (Arne Bracke – Logflow)

Logflow
ERP software, een gerespecteerde tienkamper thuis in vele disciplines: planning, stockbeheer, inkoop, CRM, projectopvolging, … Toch zijn er situaties waarin de tienkamper tekortschiet en waar je met gespecialiseerde software het verschil kan maken. Enter WMS en MES! Maar hoe bepaal je nu wanneer deze specialisten relevant zijn? We vertellen je graag hoe we dit binnen Logflow aanpakken!
16h20 Ontdek de voordelen van een digitale werkvloer (Joris De Sutter – Flagstone)

Flagstone
We merken dat er op vandaag een tekort is aan een efficiënte organisatie van de processen op de werkvloer. Er wordt nog steeds veel gewerkt via papieren werkbonnen, post-its, Excel, email of telefoon. Het ontbreken van een digitale oplossing betekent dat er geen real-time beeld beschikbaar is van de status van lopende orders. Flagstone demonstreert de oplossing voor deze uitdaging.
16h35 Integratie van machinedata met een cloud MES toepassing door middel van een IIoT Gateway (Xavier Hoorens – Damatec)

Damatec
Het MES Online IoT platform van Damatec laat u toe snel, eenvoudig en veilig verbinding te maken met de machines uit uw productie. De machinedata kan er real time gevisualiseerd, gelogd en geanalyseerd worden en dient eveneens als basis voor het automatisch registreren van transacties in het MES Online platform. De naadloze integratie tussen IoT en MES zorgt voor een doorgedreven automatisatie van Damatecs future proof cloud MES toepassing.
16h50 MES op basis van een open source IIoT platform: een case studie bij Helioscreen (Yves Bourgeois – Factry)

Factry
IIoT platformen dienen als centrale laag waar alle productiedata in samenkomen. Deze data zijn vervolgens beschikbaar voor toepassingen zoals MES. Factry presenteert hoe open source software gebruikt wordt bij Helioscreen om de leverbetrouwbaarheid te verhogen en de operatoren te ondersteunen in hun dagelijkse taken, zodat de productie vlot verloopt.
17h05 Pitches productiebedrijven – Ook uw uitdaging hier voorleggen aan de experten? Laat het ons weten bij registratie …
17h25 Wrap-up (Prof. Johannes Cottyn – Flanders Make@UGent)
17h30 Einde