2105 2073 Webinar 29062021
2105-2073-webinar-29062021

Evenement De digitale shopfloor voor de hout- & metaalsector

Actief binnen de hout- & metaalsector en benieuwd welke software ondersteuning u zal toelaten om efficiënter en kwalitatiever te produceren? Laat je inspireren door enkele succesverhalen!

vlaio ugent fm bphot voka agoria
di. 29 jun. 9u 10u30
1 uur 30 min.

Livestream

Q&A

De digitale shopfloor voor de hout- & metaalsector

De stap naar productie ondersteunende software (of typisch gekend als MES) kan uitdagend zijn,  zeker als u daarvan dezelfde flexibiliteit verwacht als van uw productieomgeving. De MES4SME proeftuin ondersteunt kmo’s om deze uitdagingen aan te pakken.  Enkele sprekers brengen in dit webinar richtlijnen en succesverhalen specifiek gefocust op de hout- & metaalsector. Zij zullen u inspireren om uw MES traject sneller en goedkoper af te leggen.

Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Typische functionaliteiten die hiertoe behoren zijn: scheduling, tracking & tracing, productie rapportering, digitale werkinstructies, knowledge management, materiaal- en taakregistraties, automatische datacollectie, enz.

Doelgroep

We richten ons tot alle kmo-productiebedrijven uit de hout- en metaalsector (of aanverwant) die productie ondersteunende software willen invoeren maar onvoldoende zicht hebben op de mogelijkheden ervan en/of er niet in slagen om dit kostenefficiënt en laagdrempelig te doen.

Functieprofielen: C-levels, bestuurders, productiemanagers, operations managers en IT managers.

Wenst u graag concrete feedback van de experten op uw specifieke uitdagingen? Geef dan een korte pitch tijdens dit webinar.

Praktische informatie

datum Dinsdag 29 Juni
duur 09h00-10h30
locatie Webinar
kostprijs Gratis
taal Nederlands
info mes4sme@ugent.be

Programma

09h00 Welkomst en MES4SME introductie (Prof. Johannes Cottyn – Flanders Make@UGent)
09h05 Planning is nooit een exacte wetenschap. Vooruitgang in het atelier wel. (Wouter Fonteyn & Johan Declercq – CAT Solutions)

Dynamische Planning Catsolutions
In de huidige omstandigheden worden geplande startdata van orders vaak verschoven. Dat vraagt om een snelle en duidelijke manier van communiceren met de werkvloer. ProfitPlus Dynamische Planning is de oplossing. Hiermee stuurt u de werkvloer al dan niet papierloos aan. U heeft real-time inzicht in de status van orders. Uw medewerkers hebben duidelijk zicht in de uit te voeren werkzaamheden en hun status.
09h20 MES begint met het meten en weten waar iedereen in het bedrijf mee bezig is. (Kristof Wittouck – OneTwo)

210608 MES4SME FiguurOneTwo
Zorg dat de focus van uw medewerkers op hun job ligt, niet op de administratie. Geef ze een eenvoudige tool om correct en snel te registreren. Hiermee leg je de perfecte basis voor MES, planning, calculatie en facturatie.
09h35 Kennisdelen in de maakindustrie: versterk de productiviteit van je medewerkers (Jorim Rademaker – Manual.To)

Manual2
Ontdek hoe een nieuw platform voor praktische instructies de manier waarop je medewerkers ervaring opdoen radicaal kan vereenvoudigen. Met QR-codes (op machines, gereedschap en werkbonnen) weet iedereen direct hoe men praktisch aan de slag gaat. Iedereen kan nu met een smartphone of tablet instructies maken, en dat in een paar minuten, direct beschikbaar in meer dan 60 talen. Die instructies zijn eenvoudig en snel te vinden, te lezen, te begrijpen en toe te passen. Ontdek hoe bedrijven zoals ArcelorMittal, Timmerwerkt en maatwerkbedrijven met Manual.to aan de slag gaan om hun medewerkers beter te ondersteunen in hun dagelijkse werking.
09h50 Pitches productiebedrijven – Ook uw uitdaging hier voorleggen aan de experten? Laat het ons weten bij registratie …
10h10 Wrap-up (Prof. Johannes Cottyn – Flanders Make@UGent)
10h15 Einde