Iyse 476323597
iyse_476323597

MES4SME

Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

Manufacturing Execution Systemen voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Iyse 714325747
iyse_714325747

Nood aan productiesoftware die dezelfde flexibiliteit heeft als uw productieomgeving?

Modulaire, schaalbare en flexibele productiesoftware modules maken het voor kmo’s makkelijker dan ooit om aan te knopen met industrie 4.0. Maar hoe begin je aan zo’n traject? Via deze proeftuin!

Waarover gaat het?

Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Omdat MES-projecten vroeger vaak te generiek, duur en onvoldoende flexibel waren, lieten veel bedrijven de MES 3.0-trein aan zich voorbij gaan. En dat is jammer, want om competitief te blijven, hebben bedrijven nood aan betrouwbare, flexibele en schaalbare productiesoftware.

Kant-en-klare en betaalbare tools met genoeg dataopslag en rekencapaciteit zijn momenteel beschikbaar en bieden bedrijven de mogelijkheid om snel, pijnloos én voordelig de sprong te maken naar de vierde industriële revolutie. Deze proeftuin informeert, adviseert en begeleidt kmo’s bij hun MES 4.0-traject.

Waarom is dit interessant voor jou?

We richten ons tot alle kmo-productiebedrijven die een MES willen invoeren, maar mede door enkele specifieke eisen (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit) onvoldoende zicht hebben op de mogelijkheden ervan en/of er niet in slagen om dit kostenefficiënt en laagdrempelig te doen”, vertelt Johannes Cottyn, professor aan de vakgroep Industriële Systemen en Productontwerp van de UGent en projectleider van deze proeftuin.

Wij bieden kmo’s een overzicht van beschikbare MES 4.0-technologie en helpen hen bij het inschatten van de kosten en baten. Verder werken we een objectieve en gestructureerde methodologie uit voor een functievereistenstudie en kostenbatenanalyse, die hen in staat stelt om hun MES-traject sneller en goedkoper af te leggen.

MES webtool

Aan de hand van een overzicht van verscheidene én werkelijke cases op onze MES webtool, wensen we jullie op een objectieve manier inzicht laten verwerven binnen de MES wereld. Hiermee hopen we jullie in de juiste richting te laten bewegen én uw vraag te beantwoorden of een incrementele en modulaire aanpak binnen deze digitale transitie wel mogelijk is. Bezoek de tool en ontdek alvast hoe deze uitdagingen bij andere bedrijven aangepakt werden.