Iyse 476323597
iyse_476323597

PartnerProfitPlus

Meten Is Weten
Meten is weten

C-MEC zat op een kantelpunt in 2017 waarbij men aankeek tegen het implementeren van een nieuw ERP-systeem, om dan verder uit te bouwen naar een MES en een WMS systeem. Na een grondige analyse werd besloten om met ProfitPlus in zee te gaan. Samen werd de nodige data bepaald voor het opmeten van de volledige werkvloer performantie. Hierbij werd ook rekening gehouden met de impact op de operator.

Op het discussieforum werd een zicht op de pragmatische aanpak voor bedrijven die er nu nog niet of niet goed in slagen om hun resultaten nauwkeurig te meten, aan de hand van een minimalistische approach vanop de werkvloer gebracht.

Presentatie Discussieforum

Dynamische Planning Catsolutions
Dynamische Planning Catsolutions

Planning is nooit een exacte wetenschap. Vooruitgang in het atelier wel.

In de huidige omstandigheden worden geplande startdata van orders vaak verschoven. Dat vraagt om een snelle en duidelijke manier van communiceren met de werkvloer. ProfitPlus Dynamische Planning is de oplossing. Hiermee stuurt u de werkvloer al dan niet papierloos aan. U heeft real-time inzicht in de status van orders. Uw medewerkers hebben duidelijk zicht in de uit te voeren werkzaamheden en hun status.

Op strategische plaatsen in het atelier zet u ShopFloor schermen neer waarin u specifieke configuratie ifv groep, bewerking, medewerker kan instellen. Op die manier heeft iedere medewerker digitaal inzicht in zijn taken, per machine of werkplek en per startdatum. De medewerker weet welke bewerking hij moet uitvoeren en welke materialen zijn toegekend. Hij kan ook de werktekening bekijken, instructies opvolgen. Alle informatie is meteen digitaal en live beschikbaar voor de medewerker. Uren en aantallen worden geregistreerd op order (werknemer en bewerking).

Als een medewerker de bewerking start, dan verandert de status van de bewerkingsregel ‘in uitvoering’ welke m’n backoffer real-time kan monitoren. Wanneer dezelfde medewerker een bewerking stopt, dan vraag ProfitPlus naar de verwerkte aantallen en locatie waar de werknemer ze geplaatst heeft. Zo gaan niets verloren in de drukte van de dag.

De digitale shopfloor voor de hout- & metaalsector