Iyse 476323597

MES4SME

Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

Manufacturing Execution Systemen voor kleine en middelgrote ondernemingen

Iyse 714325747

Nood aan productiesoftware die dezelfde flexibiliteit heeft als uw productieomgeving?

Modulaire, schaalbare en flexibele productiesoftware modules maken het voor kmo’s makkelijker dan ooit om aan te knopen met industrie 4.0. Maar hoe begin je aan zo’n traject? Via deze proeftuin!

Wat is het aanbod?

De proeftuin bestaat uit een demonstratie- en een experimenteeromgeving. De Optics pilootlijn van B-Phot in Gooik illustreert een reëel MES 4.0-project van a tot z. In de experimenteeromgeving in Kortrijk kan je zelf aan de slag met een breed gamma MES 4.0-componenten.

Daarnaast organiseren we op beide locaties events, workshops en demonstraties”, zegt Johannes Cottyn. “In ons labo in Kortrijk willen we ook een zestal experimenteersessies in de vorm van hackathons houden rond bepaalde thema’s, toegepast op concrete bedrijfscases.

Volgende evenementen

De proeftuin organiseert vier workshops met als doel de deelnemers te laten experimenteren van verschillende software via een hands-on demo. Elke workshop hanteert hetzelfde programma:

  • Inleiding + algemene keynote (± 60 min)
  • hands-on demo’s (± 150 min)
  • Netwerking
DeelnemendePartners

Digitale werkinstructies

Wilt u eens experimenteren met verschillende soorten digitale werkinstructie modules? Kom dan zeker langs op deze workshop en probeer de software modules van onze deelnemende partners. Deze workshop gaat door op donderdag 18 juli te Hangar K in Kortrijk.

Deelnemers

Reporting & KPI's

Geïnteresseerd in rapporteringsfuncties? Kom experimenteren met onze partners rapporteringsmodules! Deze workshop gaat door op dinsdag 15 september.

Deelnemers

Scheduling

Wilt u eens experimenteren met planningsmodules van onze partners? Kom dan zeker langs op deze workshop op donderdag 15 oktober.

Deelnemers

IIoT platformen

Wilt u te weten komen hoe onze partners omgaan met Industrie 4.0? Kom experimenteren met de IIoTmodules op maandag 16 november.

Voorbije evenementen

Discussieforum

Op maandag 9 december 2019 organiseerde deze proeftuin haar eerste grote evenement: een kick-off discussieforum voor aanbieders en eindgebruikers van MES software componenten. Hier werden heel wat industriële cases besproken en gedemonstreerd. Dit was het ideale moment voor bedrijven om antwoorden te verkrijgen op hun vragen of uitdagingen. Verkrijg meer informatie.