Iyse 476323597
iyse_476323597

PartnerSavaco

Beneluxpark 198500Kortrijk
Savaco

Hands-on workshop Reporting & KPI's

Onder constructie.

Workshop Reporting & KPI’s
Sirriskortrijk45
sirriskortrijk45

Savaco helpt bouwen aan Industrie 4.0 demonstrator

Industrie 4.0 gaat niet alleen om het automatiseren van productieprocessen waarbij grote reeksen worden afgewerkt. Het omvat ook optimalisaties binnen de productie van kleine reeksen met veel varianten. Om dit te demonstreren bouwde Sirris, het onderzoekscentrum van en voor de technologische industrie, een Factory 4.0 demonstrator in haar Smart & Digital Factory te Kortrijk.

De demonstrator is een waarheidsgetrouwe weergave van een assemblagelijn voor kleine reeksen en toont de mogelijkheden van Industrie 4.0 om dergelijke productieprocessen efficiënter te laten verlopen. Zo is de productielijn opgedeeld in zes cellen, waardoor sneller een nieuwe reeks kan worden opgestart of verschillende batches op elkaar kunnen worden afgestemd. Ook door de operator te ondersteunen met onder andere cobots en digitale werkinstructies, wordt het productieproces geoptimaliseerd. De demonstrator is volledig gebouwd in lijn met de principes van QRM (Quick Response Manufacturing), kaizen en lean manufacturing.

Savaco

Snel inzetbare IoT-technologie

De bouw van de demonstrator kadert in het project Factory 4.0 van Sirris, waarbij bedrijven begeleid worden bij het transformeren naar een fabriek van de toekomst. Sirris werkte bij het uitwerken van de demonstrator nauw samen met Savaco. Als expert in IoT-technologie voorzag Savaco de assemblagelijn op amper 60 uur van de nodige intelligentie op basis van PTC Thingworx. Hierbij werden gegevens uit verschillende systemen met elkaar geïntegreerd in overzichtelijke dashboards voor de operator. De korte tijdspanne waarbinnen deze oplossing werd uitgewerkt, toont aan dat Internet of Things niet noodzakelijk een werk van lange adem hoeft te zijn, maar ook snel en flexibel ingezet kan worden.

Savaco

Factory 4.0 aan het werk zien?

Met de Factory 4.0 demonstrator wil Sirris bedrijven inspireren en concrete ideeën meegeven om hun eigen productieprocessen te optimaliseren. Wil u graag een bezoekje brengen? Contacteer ons, we plannen graag samen met u een afspraak in.