Iyse 476323597
iyse_476323597

PartnerDD Engineering

Hands-on workshop Reporting & KPI

DD Engineering nam deel aan de Reporting & KPI workshop. Benieuwd wat ze hier te vertellen hadden? Bekijk dan onderstaande video.

Workshop Reporting & KPI’s
INDIGI BeMatrix MES Interface Automatische Lijn 3
INDIGI-beMatrix-MES-interface-automatische-lijn-3

Planning op maat bij BeMatrix

BeMatrix maakt onderdelen voor de standenbouw en zijn de eersten met een snel bouwend, herbruikbaar kadersysteem in aluminium, het eerste systeem dat zowel textiel als panelen kan bevatten.

Behalve de rechte kaders zijn er ook bogen, pivoterende deuren, textiel sleuven, plafonds, vloeren en nog veel meer toegevoegd!

BeMatrix kent een heel sterke omzetstijging. Daarom werd er beslist om een nieuwe automatische lijn aan te kopen met de volgende doelstellingen:

  • Betere kwaliteit
  • Hogere output
  • Lagere productiekost
  • Hogere flexibiliteit
  • Minder uitval en afval

Voor de volledige productie is er gekozen om te gaan werken met verschillende machines in één lijn. Elke machine in de lijn moest in de planning worden geoptimaliseerd naar andere kostprijsindicatoren toe: bij de freesmachine moest de afval worden geminimaliseerd, bij de lasmachine waren de cyclustijden van belang en op het einde werd alles gegroepeerd per verzending.

Daarenboven moest men nog rekening houden met afval, uitval, rework en standaardprofielen.

De aanpak van een succesvol MES-traject – een use case

Thomas en Niels leiden jullie door hun ervaringen met het implementeren van MES projecten. Dit aan de hand van een begrijpelijke use case. Ze nemen zowel organisatorische als inhoudelijke topics mee, en zorgen ervoor dat de valkuilen en risico’s in kaart worden gebracht. Dit voor de verschillende fases van het project.

De aanpak van een succesvol MES-traject – een use case